Nieuws vanaf de vakbeurzen.

Nieuws vanaf Creativation & Creative WorldVia dit bericht brengen wij u het belangrijkste nieuws vanaf de vakbeurzen. Op 21 januari heeft de Creativation (voorheen CHA) de deuren geopend in Phoenix (Amerika). Een week later is Creative World in Frankfurt (Duitsland) aan de beurt. Op beide beurzen staan veel fabrikanten die de nieuwe artikelen voor 2017 presenteren. Wij zullen de beurs in Frankfurt bezoeken. Tegelijkertijd met Creative World zijn in Frankfurt ook Christmas World, Paper World en Floradecora. In totaal 11 enorme hallen, met meerdere verdiepingen. Creative World is met één hal en twee verdiepingen één van de kleinste onderdelen van de totale beurs …….
In de aanloop naar de beurzen hebben een aantal fabrikanten ons al lekker gemaakt met zogenaamde ‘sneak peeks’. Het gaat dan vooral om de artikelen zelf, de toepassing ervan laat men op de beurzen zien. De komende dagen zullen er waarschijnlijk veel filmpjes op Youtube te zien zijn. Zoek maar eens op ‘Creativation 2017’ of ‘CHA 2017’
Op de beurzen worden artikelen geïntroduceerd, dat wil niet zeggen dat we ze volgende week allemaal op voorraad hebben. De artikelen zullen allemaal in de loop van de komende maanden beschikbaar komen. In onze webshop kunt u al een aantal artikelen pre-orderen. Dit zijn artikelen die we voor half maart op voorraad verwachten. Artikelen die later verschijnen zullen ook later zijn te reserveren. Voor geregistreerde klanten hebben we gedurende een korte periode een pre-order korting. Deze korting is alleen te zien en wordt ook alleen toegepast als u bent ingelogd.
In verband met gestegen grondstof- en vervoerkosten, met daarbij de lage dollarkoers, zult u zien dat een aantal artikelen duurder is dan overeenkomstige artikelen, die wij reeds op voorraad hebben. Bij nieuwe artikelen zijn we genoodzaakt deze (soms zeer grote) kostenstijging door te berekenen. We trachten dit echter tot een minimum te beperken.
Nu door naar de leuke dingen.


Tim Holtz.

Nieuwe artikelen Tim HoltzTim Holtz ontwerpt voor een aantal fabrikanten en inmiddels zijn al zijn nieuwe artikelen aangekondigd. We laten een aantal bijzondere artikelen de revue passeren.
Voor Idea-ology komen er de nodige embellishments aan, zoals we van Tim gewend zijn in de vintage sfeer. Opvallend zijn de cling foam stempels met het alfabet en nummers. Via Stampers Anonymous verschijnen er 18 nieuwe stencils en de bijbehorende 6 mini stencil sets. Daarbij verschijnen er ook 18 nieuwe stempels. Vooral de stempel ‘Hipster’ (zie afbeelding) lijkt erg in trek te zijn.
Alle nieuwe stencils en stempels verschijnen verspreid over de maanden februari, maart en april. De artikelen die we in februari verwachten zijn nu te pre-orderen via onze webshop.
Voor Sizzix verschijnen er veel nieuwe snijmallen. De ‘beroemde’ Tattered Poinsettia snijmal komt in een nieuw jasje waarbij naast de snijmal ook de bijpassende embossingfolder zit. Bent u fan van de huisjes van Tim Holtz?  U kunt het dorp verder gaan aankleden met boompjes. Er zitten er vijf in een mal. De Sizzix mallen worden in februari verwacht.
Ook Tim Holtz heeft zich op de stamping tool gestort en heeft zijn eigen versie van de MISTI gemaakt. Tonic zal deze ‘Tim Holtz Stamp Platform’ uit gaan brengen. De afmeting van het platform bedraagt 20 bij 20 cm. Er kunnen zowel clear als cling stempels mee worden gestempeld. Dit is mogelijk door de transparante stempel klep om te draaien. Het papier kan op het platform worden vastgelegd met twee magneten en omdat er aan twee zijden geen zijkant zit kan willekeurig welke grootte papier worden gebruikt. Met een prijs van rond de € 45,00 wordt dit een geduchte concurrent voor de MISTI. Het ‘Tim Holtz Stamp Platform’ verschijnt in april.
Nieuw Tim Holtz RangerHet grote nieuws van Tim Holtz kwam weer met de artikelen die door Ranger worden uitgebracht, want er komt een nieuw Distress product: Oxide. De Distress Oxide is een zeer speciale inkt. Het is een combinatie van dye inkt (zoals alle Distress inkten) en pigment ink. Zodra er water wordt op wordt gesprenkeld oxideert de verf. Dit geeft op ieder soort en kleur papier andere effecten. De Distress Oxide kan ook worden gebruikt in combinatie met stempels en/of stencils. In februari verschijnen de eerste 12 kleuren in inkpad en re-inker.
Er zullen voorlopig geen mini inkpads verschijnen van de Distress Oxide.
De Distress Crayons collectie is compleet met de introductie van de sets 8, 9 en 10. De losse kleuren van de sets 6 en 7 verschijnen daarmee ook. De losse kleuren van de laatste 3 sets verschijnen later dit jaar. Met 10 sets zijn 60 kleuren leverbaar, maar er zijn 61 kleuren Distress. De kleur ‘Bundled Sage’ zit in geen enkele set en is alleen los te koop. Ook deze kleur verschijnt al in februari. De Distress Oxide en de Distress Crayons zijn nu te pre-orderen in onze webshop.


Dylusions.

Nieuw DylusionsDyan Reaveley, de ontwerpster van de Dylusions artikelen, brengt ook weer een aantal interessante artikelen uit. Dyan houdt niet van plannen, maar een dagboek is wel haar ding. De Creative Dyary is een dagboek die helemaal zelf is in te vullen. Een aantal pagina’s bevatten werken van Dyan zelf, waarvan de meeste zelf zijn in te kleuren. Alle pagina’s van de Creative Dyary zijn van Mixed Media papier, dus voor alle soorten kleurmiddelen te gebruiken. Voor de Dyary komen er allerlei artikelen uit die ermee zijn te combineren, zoals stempels, mini inkpads, paint pens in diverse kleuren, stickers, tape etc. Niet alle artikelen zullen we in ons assortiment opnemen, maar we kunnen het u desgevraagd wel leveren.
Er komen twee nieuwe Creative journals aan, de zogenaamde flip journals. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt.

En natuurlijk weer de nodige stempels en stencils. Een groot deel van de artikelen is nu te pre-orderen in onze webshop.


Prima Marketing.

Nieuw Prima MarketingDe nieuwe artikelen van Prima Marketing hebben voornamelijk betrekking op de ingezette lijn van ‘planners’. Dit zijn niet echt de artikelen welke wij in het assortiment opnemen. Gelukkig komt er meer aan. De zeer succesvolle ‘Princesses’ stempels wordt uitgebreid met maar liefst 12 nieuwe stempels. Dat wordt weer bloemen inkleuren. En over bloemen gesproken, 12 nieuwe rubberen stempels met afbeeldingen van bloemen. Opvallend is dat Prima Marketing de komende maanden geen nieuwe stencils uitbrengt. Ook nieuwe kleuren potloden en waterverf ontbreken. Wel is inmiddels de set met 24 oil pastels verschenen.
Uiteraard zijn er weer nieuwe papierlijnen, waarbij de serie ‘Rose Quartz’ opvalt. Een prachtige lijn papier met grijs/roze tinten. Nog even geduld, want de artikelen worden in maart op voorraad verwacht.


Art Impressions.

Art Impressions komt met een groot aantal nieuwe stempels uit. Stempels in de Watercolor serie, People Serie en de Girlfriend serie. Deze laatste serie viert dit jaar zijn 30-jarig (!) bestaan. Er zijn vier nieuwe clear stempelsets en zes Popcard sets. Deze laatste zorgt voor een echte 3D kaart zoals in onderstaand filmpje is te zien. In de set zitten naast de stempels ook de benodigde snijmallen. Het enige wat ook nodig is, is een template om de kaarten op te bouwen. Deze wordt los verkocht. De stempels zijn vanaf 27 januari te pre-orderen (met korting voor geregistreerde klanten) en worden eind februari op voorraad verwacht. De ervaring leert dat stempels van Art Impressions enorm gewild zijn en we waarschijnlijk onze order niet in zijn geheel binnen gaan krijgen. Dus niet te lang wachten met reserveren …..


 

Nieuw op de Creativation waren ook deze Animated Stamps van Uchi’s Design. Levertijd hiervan is nog niet bekend.

In de komende dagen zal er meer nieuws worden gemeld op deze pagina en zullen er in onze webshop meer pre-order artikelen worden toegevoegd. Vergeet niet dat pre-orders zijn te bestellen met een pre-order korting. Dit is uitsluitend voor geregistreerde klanten. Zorg dus dat u inlogt om de speciale prijzen te zien of registreert u in onze webshop. Pak het voordeel van de pre-order! De korting is niet lang geldig. Zodra wij de order plaatsen in Amerika zullen de pre-orders verdwijnen en dus ook de korting!

 

 

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment:

  1. Josette de Quant

    Leuk om te lezen! De oxide lijkt mij heel gaaf. De papierlijn met o.a. veren van prima marketing vind ik ook super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.