Nummer 3

De Top 16 van 2016, nummer 3De Top 3 is natuurlijk al geen verrassing meer, maar we handelen ze keurig op volgorde af. Vandaag dus de Faber Castell Polychromos op nummer 3. Deze kleurpotloden hebben we al enige jaren in ons assortiment. De naam Polychromos betekent ‘vele kleuren’ en bestaat al sinds 1908. Deze kleurpotloden behoren al jaren tot de top door een hoge mate van lichtvastheid, 120 sprankelende kleuren, een breukvaste punt en ze zijn wis- en watervast. De kleurpotloden hebben een kleurstift op oliebasis. Hierdoor wordt het pigment makkelijk aan het papier afgegeven en kunnen de kleuren onderling worden gemengd met terpentine. Dit laatste is echter geen noodzaak, want de kleuren mengen ook onderling zeer goed. Maar net als met alle kleurmiddelen staat of valt het resultaat met de keuze van het papier.
We hebben al eerder demonstraties gegeven op beurzen met de potloden, maar op de beurzen in het najaar heeft Thea de Faber Castell Polychromos gedemonstreerd met de Luminance potloden van Caran D’Ache. Thea is sinds het begin van het jaar aan het experimenteren geweest met deze twee totaal verschillende kleurpotloden. Ze bleken echter een ideale match te vormen. Om die reden hebben we aan het eind van de zomer de Luminance aan het assortiment toegevoegd. De Luminance is een kleurpotlood op wax basis, heeft de hoogst haalbare lichtvastheid en is verkrijgbaar in 76 kleuren.

tijgerOok voor inkleuren met kleurpotloden geldt dat het een geduld werk is waar je laag over laag aanbrengt. Aan de tijger hiernaast heeft Thea zo’n 22 uur gewerkt. De afbeelding is op A4 en er zijn zo’n 30 kleuren gebruikt. De afbeelding is van een foto nagetekend. Wellicht heeft u deze afbeelding op de stand op een beurs gezien.

Er wordt ons veel gevraagd naar sets van kleurpotloden. Wij hebben alle kleurpotloden los te koop en dat heeft te maken met de indeling van de sets door de fabrikanten. In een set ontbreken namelijk altijd de kleuren die je nodig hebt of graag zou willen hebben. We kunnen echter altijd de sets leveren als u hier de voorkeur aan geeft. Vandaag geven we een set van 12 Faber Castell Polychromos weg. Om kans te maken op deze set moet u in uw reactie vermelden wat uw miskoop van 2016 is geweest (op hobbygebied) en wat u ermee heeft gedaan.

Vandaag zijn naast de Faber Castell Polychromos ook de Caran D’Ache Luminance potloden in de aanbieding in onze webshop. Dit geldt alleen voor de losse kleurpotloden. Voor de sets hebben we wellicht één dezer dagen nog een aanbieding ……..
Let op ! Aanbiedingen uit de 16 van ’16 zijn alleen op de dag dat de notering bekend wordt gemaakt in de aanbieding.

Heeft u een Facebook- of Google+ account? Deel dan a.u.b. dit bericht.
Kijk zeker ook even op onze Facebookpagina. Ook daar maken we iedere dag de notering bekend en ook daar verloten we een prijs.

 

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  

21 Comments:

 1. Es importante destacar que tener dificultad eventual en la erección no se considera como impotencia. Una vez que un hombre abusa constantemente del consumo de alcohol, puede padecer de impotencia aún, cuando esté sobrio.

 2. La persona que sufre Disfunción Eréctil no consigue disfrutar de sus relaciones sexuales, se siente culpable por las dificultades sexuales con su pareja y suele evitar el contacto sexual. Se ve a menudo que las parejas que no hablan de este tema tienen más dificultades y la recuperación suele tomar más tiempo.

 3. Pc100 Tadalis Sx Soft [url=http://cialiprice.com]cialis prices[/url] Sex Auf Levitra How To Get Zoloft Without Prescription

 4. Ans Verkerk-Verburg

  Vol bewondering kijk ik altijd naar jouw werkstukken Thea. Die tijger is schitterend.
  In mijn zoektocht naar de juiste kleurmiddelen zou ik deze kleurpotloden ook graag eens proberen. Mijn verlanglijstje wordt steeds langer…
  De miskoop was het verkeerde (goedkope) aquarelpapier. Ik heb een paar blokjes liggen.
  Ik gebruik weleens een blad om een mal mee te maken en voor de rest mogen de kids die op visite komen ermee tekenen en kleuren.

 5. Mijn miskoop op hobbygebied was toch wel verkeerd papier om op te stempelen/kleuren. Ik heb het papier nog wel maar gebruik het nu meer als kladpapier voor proef kaartjes en om kleuren te testen.

 6. Mijn miskoop was een gewone stift die zilverkleur schrijft voor alle Kerstkaarten.
  Op de een of andere manier, werken die dingen bij mij nooit! En elk jaar trap ik er weer in……..
  Maar weer in ”het stalen archief” gegooid!

 7. mooie tijger. miskoop sommige stempels, die niet zijn wat ik er van verwacht had.

 8. wow, die tijger is echt prachtig! Tja, ik kleur niet, dus de set potloden laat ik aan me voorbijgaan. Een miskoop? Moet ik echt even over nadenken, ja setjes PL kaarten (van die voorgedrukte), heel leuk maar ik maak ze liever helemaal zelf!

 9. Josette de Quant

  Ik zie aan de reacties dat we in de top 3 zijn beland. Het zijn superpotloden, ook de luminance. Ik heb ze ook los bij elkaar gespaard, er ontbreken er nog een paar. Wat een prachtige tijger Thea Mijn miskoop waren blender potloden van koh-i-Noor. Ik had iemand gevraagd om prismacolor blenders mee te nemen uit Amerika maar die waren op en ze bracht deze mee, erg duur en hier verkrijgbaar voor 1 euro per stuk Er is veel vraag naar de Prismacolor potloden maar niet verkrijgbaar in Nederland. Mocht ik de set winnen dan geef ik die cadeau aan een kleurvriendin in Italië.

 10. Elfriede Meijberg

  Mijn miskoop dit jaar was de blender van dove. Het lukt mij niet om er mee te werken.

 11. Waauwie!
  Mijn miskoop is de twinmarkers die ik gekocht heb. Ik kan er totaal niet mee overweg. Ik gebruik ze nu maar als normale viltstiften.

 12. Ik werk niet met kleurpotloden.dus ik laat deze mooie prijs over aan een ander. Maar wilde wel even zeggen dat ik die tijger knap gedaan vind!

 13. sakura pentouch wit. ik wilde eigenlijk een sharpie, maar die was hier in de regio niet verkrijgbaar. Dus de sakura werd mij aanbevolen. Zou goed dekken. Nou niet dus. Schijnt door. Toch heb ik deze niet weggegooid en gebruik ik hem nog. Maar het blijft jammer.

  ps die tijger blijft prachtig! ongelooflijk wat een geduld en talent!

 14. Mijn fb account is https://www.facebook.com/spieker2015 iedereen mag mij toevoegen.

  Miskoop was toch de Nellie Snellen stempel buddy. Ik heb nu zelf iets bedacht wat prima werkt.

 15. Suzanne Beekhuis

  Mijn slechste aankoop voor 2016, daar moest ik even over nadenken. Dat waren voor mij kleurboeken met een slechte kwaliteit papier. Hoe goed je potloden ook zijn, op slechte kwaliteit papier kun je geen mooi resultaat behalen!

  Ik heb slechts een handvol polychromos nog, een aantal tinten voor huidskleur. Maar de paar die ik heb vind ik erg fijn dus ze staan op mijn verlanglijst. Een aantal winnwn is een stap in de goede richting

 16. Renata von Liebenstein

  Ik heb bij de boekenvoordeel een set aquarelpotloden gekocht. Ik had prachtige tekeningen gezien, ingekleurd met deze stiften. Ik zelf krijg het echter niet voor elkaar om die kleuren mooi in elkaar te laten overlopen. Misschien is het een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen maar ik merk dat ik sneller mijn potloden pak om een leuke stempel in te kleuren. Mijn stiften liggen nog in de kast in de hoop dat ik er toch eens mee leer kleuren.

  • Renata von Liebenstein

   Ik zie dat ik aquarelpotloden heb geschreven maar ik bedoel aquarelstiften.

  • Ander papier proberen? Ik heb dat ook gehad. Aquarelpapier bleek slechte kwaliteit te zijn. Vloeide slecht uit, ging heel erg snel rullen of kapot. Dacht dat het aan mij lag, totdat ik bij een vriendin een keer op ander papier kleurde.

 17. Mijn miskoop is de stempelbuddy van Nellie Snellen. Doordeweeks kussentjes gaat je stempel alsnog scheef. Een mistig is een betere optie. Ik heb hem nog steeds in de kast staan want ook een ander kan je hiermee niet opzadelen, waarschijnlijk beland hij ooit in de prullenbak maar nu vind ik het nog steeds zonde van mijn geld.

 18. Ooh wat is dat resultaat van inkleuren mooi, lijkt net een foto. Echte miskopen niet, maar soms koop ik een stempel die dan niet het gewenste effect heeft. Ik probeer hem dan aan mijn vriendinnen door te verkopen of te ruilen

 19. Monique van Duren-van der Meer

  Wow Thea, wat kan jij prachtig kleuren zeg. Ik had deze tekening op de beurs gezien en toen viel mijn mond ook al open. Het is zo mooi en gedetailleerd. Die ogen….schitterend!

  Ik heb dit jaar geen miskoop gedaan. Andere jaren genoeg. Zeker op beurzen. Daar zie je een demonstratie…oh wat mooi….dat ga ik ook doen! Niet dus hè. Ik denk voortaan veel beter na, voordat ik wat koop. Verstand komt met de jaren zeggen ze ;o)

  Ik heb sommige miskopen weggegeven en sommige ook weggegooid. Ligt eraan wat het was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.