Nummer 1

goodbye-2016Ja, wat staat er nu op nummer 1 …… Alvorens we daartoe overgaan eerst een terugblik op de 16 best verkochte artikelen van het afgelopen jaar en op het jaar 2016. Want het was me het jaartje wel.
Opvallend in de Top 16: geen snijmallen! Dat betekent dat ze niet zijn verkocht, maar weer minder dan vorig jaar. We merken wel dat de markt van snijmallen redelijk verzadigd raakt. Er zijn ook bijna geen nieuwe vormen die niet al eens op een iets andere manier of bij een andere fabrikant zijn verschenen. Ook veel minder stencils dan vorig jaar, maar met de nog steeds groeiende aandacht voor mixed media denken we dat hier ook het komende jaar nog genoeg belangstelling voor is. Er zijn overigens veel minder nieuwe stencils uitgebracht dit jaar dan vorig jaar. Stempels zijn en blijven belangrijk in de hobby, maar er is wel een verdergaande verschuiving van ‘poppetjes’ naar stempels met objecten (bloemen, huizen, landschappen, etc.) en die als achtergrond of versiering kunnen dienen. Ook het stempelen in andere kleuren dan zwart wordt steeds meer toegepast, denk aan de color layering techniek. Ook geen designpapier meer bij de beste 16. Natuurlijk wordt er nog steeds gebruik gemaakt van papier, maar steeds meer mensen maken volledige projecten met kleurmiddelen zonder, of met heel weinig, designpapier. Maar dat betekent natuurlijk niet dat een merk als Maja Design niet meer gewild is.
De Top 16 wordt gedomineerd dit jaar door allerlei soorten kleurmiddelen. Dit hebben we uiteraard ook aan ons zelf te danken, want we hebben deze kleurmiddelen het afgelopen jaar behoorlijk gepromoot op de beurzen en via internet. Ook hebben we het afgelopen jaar gemerkt dat men meer op zoek gaat naar kwaliteitsproducten.
Wat volgend jaar ons gaat brengen is kijken in een glazen bol, maar we zien ook een duidelijke interesse in zelf tekenen en schilderen. Wat we wel weten is dat het absoluut niet stil staat in de hobbywereld en dat er volgend jaar zeker weer veel nieuwe artikelen en technieken populair worden.

2016 was een raar jaar, ook voor ons. We zien een duidelijke teruggang in het aantal beursbezoekers bij de reguliere hobbybeurzen, maar een toenemend aantal bezoekers bij gespecialiseerde beurzen. Een Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen is het afgelopen jaar een behoorlijke teleurstelling geweest, zowel wat betreft het aantal bezoekers als de organisatie. Daarom hebben we ook besloten om niet meer terug te keren in 2017 op deze beurs in ’s Hertogenbosch. Het afgelopen jaar werd voor het eerst de Paper Passion georganiseerd in Tilburg. Een beurs die helemaal in het teken staat van papier en de veelzijdigheid daarvan. Het aantal bezoekers was nog niet veel, maar diegenen die geweest zijn waren lovend en het concept was bijzonder geslaagd. Deze beurs zal in oktober 2017 zijn tweede editie beleven. Verder blijft het Art Specially Event in Nijkerk ieder jaar weer een feestje. We zijn het afgelopen jaar ook meer op beurzen geweest in Duitsland en dat is ons ook prima bevallen.
In 2016 sloten nog nooit zoveel ‘collega’ hobbywinkels (zowel fysiek als online) hun deuren. Daar zijn wisselende redenen voor, maar één daarvan is toch de moordende concurrentie op de Nederlandse markt.
2016 was ook het jaar dat we, na een samenwerking van bijna 10 jaar, afscheid hebben genomen van Magnolia als leverancier.
Aan de positieve kant hebben we een gloednieuwe webshop neergezet, waar we heel erg trots op zijn. En we hebben weer heel veel nieuwe artikelen aan ons assortiment toegevoegd zoals o.a. Joggles, Tombow, Caran D’Ache en ZIG. En daarover gesproken …..

De Top 16 van 2016, nummer 1Ook tegen dit artikel liepen we aan op de grote vakbeurs in Frankfurt, de ZIG Clean Color Real Brush. We hebben dit in eerste instantie geprobeerd via de Engelse importeur binnen te krijgen, maar deze wist ons te vertellen dat ook Kippers (één van de bekendste groothandels in Nederland) de ZIG artikelen ging leveren. Het werd toen even wachten, want de vraag in Europa was groter dan wat Japan op dat moment had liggen. In maart kregen we de eerste zending binnen. Op de beurzen in ’s Hertogenbosch en Nijkerk hebben we de Clean Color Real Brush gedemonstreerd en het was vanaf het begin een enorme hit. De ZIG bevat een dye inkt op waterbasis en de verwerking gaat vrij makkelijk. Natuurlijk baart oefening kunst, maar de meesten konden er vrij snel mee overweg. We hebben een speciale Facebookgroep opgezet waar iedereen zijn werk kan laten zien, tips en trucs kan vertellen en vragen kan stellen aan de groep. Met ruim 600 leden en veel berichten is deze groep nog steeds zeer levendig.
De Clean Color Real Brush leent zich ook uitstekend voor lettering, door de penseelpunt. De ZIG Clean Color Real Brush is leverbaar in 80 kleuren en verschillende sets. Het afgelopen jaar zijn er ook steeds meer artikelen van ZIG toegevoegd aan het assortiment zoals de Gansai Tambi, fijnschrijvers en embossingpennen. We hebben zomaar het idee dat er volgend jaar nog meer artikelen gaan volgen ……
Voor 2016 is dit een welverdiende eerste plaats!

We geven vandaag een set van 10 kleuren, naar keuze, weg. Nu we niet meer op de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen in ’s Hertogenbosch zullen staan heeft u wellicht een idee op welke beurs u ons graag zou willen treffen. Laat het weten in een reactie en maak kans op deze set.

Vandaag zijn alle kleuren ZIG CLean Color Real Brush in de aanbieding in onze webshop.
Let op ! Aanbiedingen uit de 16 van ’16 zijn alleen op de dag dat de notering bekend wordt gemaakt in de aanbieding.

Om 12:00 uur vandaag start onze ‘Knallend het jaar uit’ actie met knallende aanbiedingen. Maar let op: aanbiedingen zijn slechts een paar uur geldig en worden dan vervangen door nieuwe aanbiedingen. Omdat u wellicht van meerdere aanbiedingen wilt profiteren en niet voor iedere bestelling verzendkosten wilt betalen worden er geen verzendkosten berekend bij bestellingen vanaf € 10,00. Er zijn aanbiedingen in onze webshop, maar er worden ook speciale aanbiedingen via Facebook en deze website verspreid. Het is dus zaak om regelmatig overal een kijkje te nemen. De actie duurt tot en met 1 januari 23:00 uur. Daarna gaan wij even uitrusten ……..

Wij hebben weer genoten van alle reacties op onze Top 16 van 2016. Bedankt daarvoor. De laatste prijswinnaars maken we op nieuwjaarsdag bekend.
Wij wensen u alvast een goede jaarwisseling en een spetterend, gelukkig, gezond en vooral creatief 2017!

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  

20 Comments:

 1. Es un problema muy grave que puede generar grandes complicaciones a nivel de pareja y personal. Si el problema no es demasiado grave, puedes hacer ciertas modificaciones de estilo de vida para deshacerte de este problema y evitar su ocurrencia en el futuro.

 2. Disfuncion erectil forocoches. Los factores de riesgo controlables de la arterioesclerosis – el exceso de peso, la falta de ejercicio, el colesterol alto, la presión sanguínea alta y fumar cigarrillos- a menudo pueden causar disfunción eréctil antes de afectar al corazón. ¿Sabes que es un simulacro? El hombre no debería mostrar ninguna postura demasiado grande de espera, dentro de la terapia de pareja, se puede obtener una mejora. Cialis 6 tab…

 3. Lo que estás a punto de aprender cambiará tu vida para siempre. El pene se pone eréctil porque, cuando se produce la excitación sexual, la sangre llena los cuerpos cavernosos lo que produce un alargarmiento y endurecimiento del pene denominado erección.

 4. Sí porque es cierto que a medida que el hombre va cumpliendo años aumentan los casos de manera exponencial. Es un problema muy grave que puede generar grandes complicaciones a nivel de pareja y personal.

 5. Baclofen Generique En Canada [url=http://deantxi.com]cialis no prescription[/url] buy accutane online safe Xenical Over The Counter

 6. in 2017 ga ik weer naar de kreadoe in utrecht, maar daar zijn jullie al te vinden. verder ga ik ook meestal naar den bosch. misschien in 2017 naar nijkerk.

 7. Ik vind het geweldig dat jullie zo veel tijd en energie steken om deze leuke 16van16 actie te organiseren. Ik zou jullie graag eens treffen in het noorden van het land.
  Rest mij jullie een fijne jaarwisseling te wensen ..

 8. Ans Verkerk-Verburg

  Oei, toch voor de bijl gegaan en een set besteld. Toch door de mooie aanbieding natuurlijk :).
  Deze prijs zou een fantastische aanvulling zijn…
  Wat de beurzen betreft… eigenlijk ga ik alleen naar de KreaDoe en ik hoop dat jullie daar ook blijven komen.
  Andere beurzen die een beetje in de buurt zijn ken ik ook niet maar wie weet….
  bedankt voor de leuke acties en een goede jaarwisseling gewenst!

 9. Monique van Duren-van der Meer

  Jullie bedankt voor de leuke acties!! Ook leuk om alle reacties te lezen. Ik hoop jullie weer te zien op de Kreadoe. Misschien dat er ook nog een andere leuke beurs zal zijn. Oh misschien het art specially event. Is ook altijd gaaf. De zig markers zijn mooi, ik moet er echter nog goed mee oefenen om ze goed te gebruiken. Bij mij gaat iedere keer het papier kapot helaas.

  Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en een goed en succesvol 2017!

 10. Wat een mooie actie weer! Ik zou jullie graag treffen op de creadoe, als ik daar dan volgend jaar kom helpen kom ik jullie zeker bezoeken!

 11. Wat jammer dat jullie niet meer naar Den bosch komen. Dat was mijn vaste shopmoment bij jullie. Lekker snuffelen en kletsen, geen verzendkosten en meteen mijn spulletjes mee naar huis. Gelukkig is Tilburg niet zo ver. Zelfs dichterbij. Hoewel die beurs mij niet aansprak in de promotie en ik niet geweest ben. Wat ook deels kwam door verjaardag van onze dochter en vakantie, hoor. Komend jaar dan toch maar naar Tilburg zal ik mijn goede voornemen dan maar wijzigen op fb? Den bosch skippen en op naar Tilburg.

 12. Alweer zo”n mooie prijs.als jullie nu eens meer in de buurt van noord-Holland op een beurs konden staan,bijvoorbeeld die grote crea beurs in Utrecht of een kleinere die wrs betaalbaarder voor jullie is,dan zou dat fijn zijn.
  Goede jaarwisseling!

 13. Josette de Quant

  Nogmaals wil ik even zeggen dat ik deze aktie, waar voor jullie heel veel tijd in zit, erg leuk vind! De zigmarkers moet ik nog beter leren kennen, ik heb er een paar in mijn bezit maar nog niet veel meegedaan. Ik ben voor de eerste keer naar Den Bosch geweest, erg veel van hetzelfde vond ik. Paper passion leek mij leuk, maar was helaas ziek. Ik ga wel altijd naar creaweekend in Gorinchem, dus daar zou ik jullie wel willen zien! Ik wens jullie een goed uiteinde en een succesvol 2017

 14. Helaas is er tegenwoordig geen hobbybeurs meer in Groningen.
  Maar misschien is het een idee om op de Hand Hobby Creadagen in Assen te gaan staan.

  Fijne jaarwisseling.

  Groetjes,

  Anita

 15. Renata von Liebenstein

  Als mijn gezondheid het toelaat wil ik in 2017 heel graag weer eens naar de Kreadoe in Utrecht. Daar zal ik dan ook zeker jullie stand bezoeken en ik hoop Thea haar mooie tekeningen en kleurwerk dan eens in het echt te kunnen zien. Verder hoop ik dat er eens een mooie grote hobbybeurs in het Noorden van het land komt.

  IK wil jullie bedanken voor deze leuke “16 van 16”. Ik vind het zo leuk om op deze manier een terugblik te hebben op het jaar en te zien wat de ontwikkelingen waren op hobbygebied. IK wens jullie een fijne jaarwisseling en een gelukkig, gezond, liefdevol en creatief 2017 toe.

 16. Romy van Ginneken

  En ook jullie een mooi, fijn, gelukkig en creatief 2017 gewenst!

 17. Romy van Ginneken

  Ieder jaar ga ik met mijn moeder naar 1 beurs: de Kreadoe. Daar zou ik jullie graag willen blijven treffen!! Eerste kraam die we bezoeken en ook altijd afsluiten bij jullie zodat ook het laatste geld uit de spaarpot kan worden besteed aan jullie mooie spullen! 😀

  • Hallo Romy, De inschrijving voor volgend jaar staat alweer. Deze beurs gaan we niet overslaan.

   • kan ik de zig clean colors in combinatie gebruiken met copic markers of brusch markers ik ben al heel lang aan het twijfelen om ze te kopen maar weet er nog geen raad mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.