ZIG Clean Color Real Brush.

Nieuw 1603 ZIG Clean Color Real BrushDe Zig Clean Color Real Brush is hét kleurmiddel van dit moment. De marker heeft een penseelpunt waardoor deze prima is te gebruiken voor inkleuren, lettering, art journaling etc. Er zijn in totaal 80 kleuren leverbaar, zowel los als in sets. Gebruik de marker rechtstreeks op aquarelpapier of gebruik een waterpenseel of kwastje. De dye inkt in de marker is geurloos, gifvrij en heeft een hoog pigment gehalte. De kleuren kunnen onderling goed worden gemengd. Hierdoor is een prachtig kleurverloop mogelijk. Naast de markers met dye inkt zijn er ook chalk pastels en metallic markers verkrijgbaar. Met de Wink of Stella brush markers kunt u prachtige glitter accenten toevoegen. Voor de prijs hoeft u deze ZIG Clean Color Real Brush niet te laten staan …..

In onderstaande afbeelding ziet u de eigenschappen van deze populaire marker.

ZIG Clean Color Real Brush, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Sets.

De ZIG Clean Color Real Brush is verkrijgbaar in sets. De kleinste set telt 4 kleuren, de grootste 60 kleuren. Om alle kleuren te hebben moeten er dus kleuren los worden gekocht. We hebben een overzicht gemaakt van de kleuren per set. Zo kunt u exact zien welke kleuren er in welke set zitten (en welke in geen set zitten) en schaft u geen dubbele kleuren aan. U kunt dit overzicht hier bekijken.

Kleurenkaart.

Het is altijd handig om een kleurenkaart bij te houden. U kunt dan nagaan welke kleuren u al heeft, maar ook welke kleur u kunt gebruiken op uw project. Wij hebben voor u een kleurenkaart gemaakt. U vindt deze kleurenkaart hier. Print deze uit op een A4 aquarelpapier zodat u een natuurgetrouwe weergave krijgt van de kleuren.

Papier.

Niet ieder aquarelpapier is zomaar geschikt voor elk kleurmiddel op waterbasis. Er zijn vele soorten aquarelpapier met steeds weer andere eigenschappen. Wij hebben een groot aantal soorten uitgeprobeerd en zijn uitgekomen bij het Strathmore Visual Journal Mixed Media papier. Dit papier is glad en kan veel water verdragen. Het papier is echter niet echt wit. Het papier zit in een spiraalblok en is in twee maten leverbaar. Het papier is 190 grams.

Opbergen.

De ZIG Zlean Color Real Brush kan zowel horizontaal als verticaal opgeborgen worden. De inkt blijft in alle gevallen moeiteloos uit de penseelpunt vloeien. Van Tombow is er een handige bureau standaard voor het opbergen van de Tombow Dual Brush Pen. Deze is echter ook zeer geschikt voor de ZIG markers. De standaard biedt plaats aan 96 kleuren, dus is er bij de ZIG markers ook nog plaats voor de Chalk Pastel en Metallic markers en/of voor uw waterpenseel.

Facebook groep.

Krea ‘Teja’ beheert een groep op Facebook, speciaal voor de ZIG Clean Color Real Brush. In deze groep staan vele voorbeelden, worden tips uitgewisseld en vragen gesteld en beantwoord. Of u de markers nu in bezit heeft of niet u kunt de nodige inspiratie hier vandaan halen. We begroeten u graag als lid van deze groep.

ZIG Clean Color Chalk Pastel.

ZIG Clean Color Chalk Pastel is verkrijgbaar in 6 kleuren.Deze marker staat ook wel bekend als de Zig Writer Chalk Pastel. De marker heeft aan beide zijden een punt. De één is 1 mm dik, de andere 1,2 mm. De chalk pigment inkt is kleurloos als deze wordt opgebracht. Na (snelle) droging komt de kleur tevoorschijn. De marker is vooral geschikt voor lettering en doodlen. De Chalk Pastel markers zijn verkrijgbaar in 6 kleuren.
In de afbeelding hiernaast ziet u het effect van de diverse markers op wit en donker papier.
Op Youtube kunt u ook nog een filmpje terug vinden van deze leuke markers.

ZIG Clean Color Metallic.

Deze marker staat ook wel bekend als de ZIG Writer Metallic. De marker heeft aan beide zijden een punt. De één is 1 mm dik, de andere 1,2 mm. De pigment inkt op waterbasis zorgt voor een lichtvast resultaat. De inkt stroomt geleidelijk uit de marker, waardoor er niet opeens een druppel inkt op uw werkstuk ligt. De marker is geschikt voor lettering en doodlen en u kunt leuke effecten aanbrengen op uw mixed media project of kaart. De ZIG Clean Color Metallic is leverbaar in 9 kleuren.ZIG Clean Color Metallic is leverbaar in 9 kleuren

Op bovenstaande afbeelding het verschil in gebruik op wit en donker papier.

Andere artikelen van ZIG in ons assortiment zijn:

 • ZIG Water Colour System Brush. Hét waterpenseel. Verkrijgbaar in detail en medium punt.
 • Wink of Stella Pen. Een viltstift met glitter om accenten aan te brengen op oppervlaktes die al zijn gekleurd.
 • Wink of Stella Brush. Een waterpenseel met glitters. Verkrijgbaar in 16 kleuren.
 • Wink of Luna Brush. Een waterpenseel met metallic inkt. Verkrijgbaar in 9 kleuren.
 • Gansai Tambi. Traditionele Japanse waterverf in een napje. Verkrijgbaar in 36 kleuren. Binnenkort verschijnt een set met Starry Colors, 6 kleuren metallic goud, een waardevolle aanvulling.

U vindt al deze artikelen in onze webshop in de categorie ‘Kleurmiddelen’ – ‘Kuretake/ZIG‘.

Heeft u vragen over één van de ZIG artikelen in ons assortiment, stel deze dan hieronder bij de reacties of via onze Facebook groep.

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments:

 1. Graag zou ik het volgende willen weten. Hoe kan ik een kaart die ik ingekleurd heb met de Zigs beschermen tegen vaal worden bij daglicht ? Alvast bedankt voor het lezen van dit bericht. Hopende op een positieve reactie.

  • We hebben deze klacht helaas al meer gehoord. Sommigen hebben er last van en sommigen totaal niet. Het schijnt vooral bij een aantal kleuren blauw en roze te gebeuren. Het blijft een kleurmiddel op waterbasis dus vervaging zal altijd optreden. Om dit zo veel mogelijk vroegtijdig te voorkomen adviseren we de lagen dikker op te brengen, meer inkt te gebruiken dus. Gebruik geen kraanwater, maar bronwater. Ook dit geeft betere resultaten.
   We hopen dat het hiermee beter gaat en wensen je nog veel kleurplezier met de Zigs.
   Met vriendelijke groeten,
   Thea Bouland & Jan Briggeman

 2. Beste heer, mevrouw,

  complimenten voor de duidelijke beschrijving van de Zig CCRB Marker. Echter en dat kom ik wel vaker tegen in teksten over deze marker, u schrijft dat er 80 markers zijn en dat de grootste set 60 markers is, waardoor je losse markers aan moet schaffen. Maar er bestaat wel degelijk een set van 80 markers (RB-6000AT/80V), waardoor je ze dus niet los hoeft te kopen. De enige overweging om de set van 60 aan te schaffen en de andere 20 los, zou kunnen zijn omdat de stukprijs van de marker op deze manier goedkoper uitkomt dan de stukprijs van de markers in de 80 st. set.
  Nadeel is dan alleen dat je een andere etui/opberger aan moet schaffen wil je ze allemaal bij elkaar zetten waardoor je voordeel waarschijnlijk niet groot is.

  • Goedemorgen,
   Door onze vakantie een iets verlaat antwoord.
   Bij het verschijnen, in Europa, van de ZIG Clean Color Brush waren er alleen sets van 6, 12, 24, 36, 48 en 60 stuks. ZIG had inmiddels 20 nieuwe kleuren toegevoegd, maar een set met alle 80 kleuren was toen nog niet beschikbaar. Inmiddels is, sinds eind vorig jaar, ook een set met alle 80 kleuren leverbaar. Het bericht hebben we hier nog niet op aangepast. We zullen dit binnenkort gaan doen.
   Met vriendelijke groeten,
   Thea Bouland & Jan Briggeman
   Krea ‘Teja’ – hobbystudio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.